Rasterećenje saobraćaja: Novi spoj Lauša i Paprikovca do kraja ovog mjeseca

477

Nova saobraćajnica između Lauša i Paprikovca, preko nekadašnjeg „Voćnjaka“, biće završena i puštena u saobraćaj krajem ovog mjeseca, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Radovi na izgradnji tzv. „Paralele“, od vitalnog značaja za smanjenje gužvi u ovom dijelu grada, ulaze u završnu fazu, a trenutno se radi na uklapanju novog puta sa postojećim ulicama na Paprikovcu i Laušu.

  • Radi se na uklapanju nove saobraćajnice sa raskrsnicom Vida Simurdžića i Sanskom ulicom na Laušu i na drugom kraju sa Ulicom Jovana Raškovića na Paprikovcu gdje će biti uskoro izgrađen i kružni tok – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Za izgradnju novog spoja Lauša i Paprikovca izdvojeno je 2,7 miliona KM, a saobraćajnica je duga 800 metara, uključujući i vijadukt od 80 metara. Uz saobraćajnicu, izgrađena je i kompletna komunalna infrastruktura s obzirom na na to da će lokaciji zapuštenog voćnjaka nići novo gradsko naselje.

Uslovi za izgradnju ove saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg „Voćnjaka“, a sredstva za izgradnju obezbjedila je Vlada RS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!