Solarna klupa u parku kod Narodnog pozorišta

388
U parku kod Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci danas je postavljena solarna klupa koja će građanima služiti za punjenje mobilnih uređaja putem solarnih panela, kao i za konekciju na bežični internet.

Solarnu klupu izradilo je i gradu doniralo banjalučko preduzeće “Telemaks”.

Gradonačelnik Igor Radojičić zahvalio je donatoru i podsjetio da je ova kompanija donirala i solarno drvo koje se, takođe, nalazi u centru grada.

On je istakao da se ovakvi projekti uklapaju u strateške ciljeve razvoja grada, kao što su strategija energetske efikasnosti i razvoja Banjaluke kao pametnog grada.

“Naš cilj je modernizacija usluga, uvođenje IT tehnologija u sve segmente društva gdje je to moguće. Od ranije imamo solarnu klupu u Parku Petar Kočić koja predstavlja donaciju Sberbanke, a vjerujem da će ih u gradu biti još”, rekao je Radojičić.

Vlasnik kompanije “Telemaks” Arijana Maksimčuk rekla je da su za zadovoljstvom gradu poklonili solarnu klupu, koja je promovisana na Samitu energetike u Trebinju gdje su dobili dosta pohvala za ovaj proizvod.

“Naše solarne klupe, osim Banjaluke, krase i ulice Beča i Zagreba, a uskoro će biti postavljene u Dubaiju, kao i u nekim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji”, istakla je ona.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!