Imena srpskih mučenika na površini rijeke Save

555

U okviru obilježavanja Dana sjećanja na stradanje Srba u zločinačkoj hrvatskoj vojno-policijskoj akciji “Oluja” večeras će na površini rijeke Save kod mosta u Sremskoj Rači hologramom biti prikazana imena srpskih mučenika, a na nebu hologram Bijelog anđela.

Biće otkrivena i spomen ploča, prvo obilježje stradalim Srbima tokom “Oluja”, koju će na mostu na Sremskoj Rači otkriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Ovaj most je nemili svedok užasa i patnje srpskog naroda. Spasavajući sebe i svoju djecu od zločina i sigurne smrti, ovuda, kao žrtve etničkog čišćenja, prođoše stotine hiljada Srba Krajišnika u avgustu 1995. godine. Došavši u Srbiju našli su nadu, utočište i spas – piše na ploči.

Spomen-obilježje posvećeno stradalima u "Oluji" (Foto: Novosti/S. Kostić)

Spomen-obilježje posvećeno stradalima u “Oluji” (Foto: Novosti/S. Kostić)

Srbija i Republika Srpska obilježiće večeras 25 godina od zločinačke akcije “Oluja”, u kojoj je protjerano više od 250.000 Srba, a ubijeno 2.000. Na skupu, koji će početi u 19.30 časova, neće se govoriti samo o žrtvama “Oluje”, nego uopšte o stradanju srpskog naroda.

Ovogodišnja komemoracija nosi naziv “`Oluja` je pogrom, otadžbina neće zaboraviti”, kako bi se poslala snažna poruka da matica osjeća bol svih Srba, ma gdje se oni nalaze, pišu Večernje novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!