Kod 40 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno je prisustvo virusa korona

494

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 586 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 40 osoba u Republici Srpskoj.
Radi se o 23 muške i 17 ženskih osoba, od kojih je sedam mlađe, 29 srednje i četiri osobe starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta 11 osoba je iz Doboja, osam iz Banjaluke, pet iz Modriče, po tri osobe su iz Bratunca i Kneževa, po dvije iz Dervente, Kozarske Dubice i Zvornika i po jedna osoba je iz Prnjavora, Laktaša, Šamca i Broda.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Banjaluke, muškarcu starije životne dobi iz Osmaka, muškarcu starije životne dobi iz Dervente, muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine, muškarcu srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada i muškarcu srednje životne dobi iz Bijeljine.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.060 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 182 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.711 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 51.870 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 270, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 72, a u opštim bolnicama 198.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.201 osoba, a nadzor je završen kod 44.026 osoba.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!