2.500 prijava za oslobađanje od plaćanja takse u Banjaluci

390

Više od 2.500 poslovnih subjekata prijavilo se za oslobađanje od plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena, u okviru olakšica koje je grad pripremio za privrednike kojima je bio zabranjen ili ograničen rad tokom epidemije korona virusa. “Dosad je odobrena subvencija za komunalnu taksu za isticanje poslovnog imena za 887 privrednih subjekata u ukupnom novčanom iznosu od 105.360 KM”, rekli su u Odjeljenju za privredu.

Sa druge strane, u obradi su i zahtjevi za subvencije iznosa kamate poslovnim subjektima.

“Dosad je zaprimljeno 28 zahtjeva, u toku je obrada pristiglih zahtjeva, nakon čega će biti donesena odluka za svakog korisnika pojedinačno”, dodaju u Odjeljenju za privredu.

Pored navedenih, olakšice su pripremljene i za poslovne subjekte koji imaju obavezu plaćanja zakupa javnih površina.

Dosad su rješenja za oslobađanje od plaćanja ovih naknada dobila 32 poslovna objekata, dok je 20 rješenja u procesu izrade.

Tu je i mogućnost da se privrednici prijave za oslobađanje od plaćanja zakupnine, ako rade u nekom od poslovnih prostora u vlasništvu grada.

Vrijednost seta mjera prema privredi i građanima iznosi do 3,5 miliona KM namijenjenih za subvencije, podsticaje i olakšice prema poslovnim subjektima i dijelu građana, dok je u dijelu restrukturisanja gradskih finansija taj iznos oko šest miliona KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!