Naselje Sime Matavulja: Na jesen novi rekreativni sadržaji

408

U naselju Sime Matavulja, rekreativci bi već na jesen trebalo da dobiju nove sadržaje, a vlasnici pasa uređen prostor za igru svojih ljubimaca, u okviru projekta vrijednog više od 200.000 KM.

Za realizaciju ovih projekata, u toku je postupak izbora izvođača radova, a kako su precizirali iz Odjeljenja za komunalne poslove – između stambenih zgrada i tranzita predviđena je gradnja trim staze, terena za basket i terena za boćanje.

Postojeći fudbalski i teren za odbojku u tom naselju, biće temeljno obnovljeni.

Pored sportskih terena, u naselju Sime Matavulja biće sagrađen park za pse, što bi, uz park na Banjalučkom polju, bio drugi uređen prostor u gradu za kućne ljubimce.

-Dakle, razumijemo potrebu sugrađana da svoje ljubimce izvedu na neko uređeno mjesto i zato se nastoji raditi i na tom polju – kazali su u odjeljenju.

U ovom naselju već ima dječije igralište koje se redovno održava, kao i teretana na otvorenom.

I ove aktivnosti, kako su naveli iz odjeljenja, izvode se u okviru nastojanja da se širom grada izgradi što više rekreativnih sadržaja.

Tako su u posljednje vrijeme, ovakvi slični projekti već realizovani u podnožju Stračevice, gdje su sagrađene trim staza i teretana na otvorenom. Trim staze sagrađene su i u Parku „Mladen Stojanović“, na Banj brdu i uz obalu Vrbasa, od mosta „Venecija“ do „Rebrovačkog“, a nove teretane u prirodi dobili su stanovnici mjesnih zajednica Lazarevo, Česma i Obilićevo.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!