U „Kolibriju“ mjesto za još 170 mališana

420

Druga faza izgradnje vrtića „Kolibri“ u naselju Lazarevo, vrijednosti milion KM, ulazi u završnu fazu,  u okviru plana da se do kraja godine otvori ukupno novih 600 mjesta u predškolskim ustanovama.

-Na ovom, novom dijelu „Kolibrija“ u toku su završni unutrašnji radovi. Uporedo s tim, radi se spoljnje uređenje, a po kompletnom završetku građevinske faze uslijediće opremanje, kako bi na jesen ovaj predškolski objekat bio spreman za prijem oko 170 mališana – kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Novi dio vrtića u Lazarevu gradi se po fazama s obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji, u ukupnoj vrijednosti od oko 1,5 miliona KM.

Objekat je u februaru ove godine stavljen „pod krov“, a radovi su koštali 550.000 KM. Već u aprilu, uprkos epidemiološkoj situaciji, nastavljena je druga faza koja podrazumijeva građevinsko-zanatske i instalaterske radove, za šta je Grad izdvojio milion KM. Za opremanje, obezbijeđeno je dodatnih 200.000 KM.

Budući vrtić u Lazarevu zauzimaće površinu od 1.150 kvadratnih metara. Postojeći vrtić „Kolibri“, njegov južni dio – sa dva trakta po četiri jedinice – izgrađen je 2013. godine.

Uporedo s tim, do jeseni bi trebalo da bude završen i novi vrtić na Petrićevcu, koji je predviđen za kapacitete do 150 djece. Takođe, intenzivno se radi na dogradnji najstarijeg gradskog vrtića – „Ježeve kućice“, te pripremi novog vrtića u Kuljanima u kojem će biti obezbijeđen smještaj za oko 90 mališana. Takođe, tokom godine kroz projekat „Energetske efikasnosti“ biće „utopljeni“ vrtići „Neven“ i „Naša djeca“.

U nastojanju Grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece i unaprijedi uslove boravka u postojećim objektima, u protekle četiri godine otvoreni su ili obnovljeni vrtići u naselju Starčevica (u Ulici Prve krajiške brigade), Rosuljama („Palčica“), Obilićevu („Poletarac“ i proširen kapacitet vrtića „Bubamara“), te energetski obnovljeni vrtići „Bambi“ u Novoj varoši i „Pčelica“ u naselju Centar 1.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!