Novi parking za bicikle u centru grada

501

Novi parking za bicikle sa nadstrešnicom biće ovih dana instaliran na lokaciji kod Muzeja savremene umjetnosti RS, u okviru planova za unapređenje biciklističke infrastrukture.

Novo mjesto za ostavljanje bicikala sa 15 pozicija, locirano je na tzv. Kraševom parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti RS.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ističu da je ovo samo mali dio napora koji se posljednjih godina ulažu u unapređenje biciiklističke infrastrukture, prije svega sa ciljem da se smanji upotreba automobila i što više ljudi stimuliše da koriste bicikle.

  • Unazad nekoliko godina, postojeća biciklistička infrastruktura konstantno se nadograđuje izgradnjom biciklističkih staza, tamo gdje je to moguće, ili novih mjesta za parkiranje bicikala – navode u resornom odjeljenju.

Oni ističu da je jedan od načina za promociju biciklističkog saobraćaja i samo obilježavanje staza za kretanje bicikala, te ukazuju da je nedavno ovakav projekat izveden u podnožju Starčevice, gdje su, prilikom rekonstrukcije saobraćajnice, obilježene biciklističke staze.

  • Pored toga, vrijedi naglasiti da je biciklistička infrastruktura znatno unaprijeđena u posljednje četiri godine, pa su tako danas, na primjer, spojene biciklističke staze uz gotovo cijelu istočnu transverzalu, od Obilićeva pa do novog kružnog toka kod „Lesnine“ – naglašavaju u Odjeljenju.

Oni posjećaju da je, u okviru ovih napora, prije dvije godine aktiviran i sistem za iznajmljivanje bicikala „BL bajk“  na pet lokacija na području Banje Luke.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!