U Srpskoj 130 novih slučajeva

494
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 663 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 130 osobe u Republici Srpskoj.

U ЈZU Opšta bolnica „Sveti Vračevi Bijeljina, laboratorijski je potvrđena infekcija virusom SARS-CoV-2 i kod jedne osobe iz distrikta Brčko.

Radi se o 59 muških i 71 ženskoj osobi, od kojih je 22 mlađe, 91 rednje i 17 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 23 osobe su iz Banjaluke, 19 iz Bijeljine, devet osoba je iz Trebinja, sedam iz Laktaša, po pet osoba iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Sokoca, Foče i Rogatice, po četiri osobe su iz Gradiške i Han Pijeska, po tri iz Višegrada, Gacka, Istočne Ilidže, Pala, Prnjavora i Šamca, po dvije osobe su iz Modriče, Mrkonjić Grada, Srpca, Teslića, Ribnika, Rudog i Čelinca i po jedna osoba iz Bileće, Dervente, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Prijedora, Srebrenice i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Lopara, muškarcu starije životne dobi iz Rudog i muškarcu starije životne dobi iz Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.299 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 155 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.074 osobe. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 47.439 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 244, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 50, a u opštim bolnicama 194.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.155 osoba, a nadzor je završen kod 42.435 osoba.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!