ZARAŽENO JOŠ 146 osoba, u Banjaluci 40

459

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 655 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 146 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 59 muških i 87 ženskih osoba , od kojih je 29 mlađe, 98 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 40 osoba je iz Banjaluke, 12 osoba iz Prnjavora, 11 iz Višegrada, deset osoba je iz Bijeljine, devet iz Sokoca, pet iz Dervente, po četiri osobe su iz Laktaša, Modriče, Pala, Foče i Šamca, po tri su iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice, Ugljevika i Šipova, po dvije osobe iz Doboja, Istočne Ilidže, Кotor Varoša, Lopara, Mrkonjić Grada, Ribnika i Teslića i po jedna osoba je iz Bratunca, Gradiške, Кneževa, Кozarske Dubice, Nevesinja, Pelagićeva, Petrova, Rudog, Trebinja i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada i muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine.Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.044 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 151 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.965 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 46.300 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 248, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 55, a u opštim bolnicama 193.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.178 osoba, a nadzor je završen kod 41.819 osoba.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!