Novi put između Lauša i Paprikovca biće završen u avgustu

546
default

U okviru izgradnje nove saobraćajnice između Lauša i Paprikovca, preko nekadašnjeg “Voćnjaka”, danas je počelo postavljanje prvog sloja asfalta.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić precizirao je da radovi na izgradnju ove, izuzetno važne saobraćajnice, vrijedne 2,7 miliona KM, ulaze u završnu fazu.

  • Prema dosadašnjem tempu radova, očekujemo da će radovi biti završeni već idućeg mjeseca – najavio je Sandić.

On je istakao da je do sada završen veći dio radova na saobraćajnici dugoj 800 metara, koja će napraviti novi spoj između dva velika naselja, od crkve na Laušu, preko “Voćnjaka” pa do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu.

  • U okviru izgradnje ove saobraćajnice, instalirana je i nova komunalna infrastruktura s obzirom na to da je na lokaciji nekadašnjeg, mjestu zapuštenog voćnjaka planirano novo, moderno naselje sa svim potrebnim sadržajima- naglašava Sandić.

Prema njegovim riječima, uskoro bi trebali početi i radovi na izgradnji kružnog toka koji će novu saobraćajnicu povezati sa Ulicom Jovana Raškovića ispod UKC na Paprikovcu.

Uslovi za izgradnju ove saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg „Voćnjaka“, a sredstva za izgradnju obezbjedila je Vlada RS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!