U Srpskoj još 45 zaraženih virusom korona, 12 lica je iz Banjaluke.

429

Kod 45 osoba u Republici Srpskoj, potvrđeno je prisustvo virusa korona.
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 270 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 45 osoba u Republici Srpskoj.
Radi se o 29 muških i 16 ženskih osoba , od kojih je osam mlađe, 29 srednje i osam osoba starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta 12 osoba je iz Banjaluke, sedam osoba iz Zvornika, šest osoba iz Foče, po tri osobe iz Kotor Varoša, Osmaka i Šekovića, po dvije osobe su iz Bratunca, Prnjavora i Čelinca i po jedna osoba iz Laktaša, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Trebinja i Ugljevika.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Šekovića i ženi starije životne dobi iz Ljubinja.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3764 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 149 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.868 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 45.026 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 246, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 58, a u opštim bolnicama 188.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.124 osobe, a nadzor je završen kod 41.043 osobe.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!