NSRS o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja

363
Narodna skupština Republike Srpske razmatraće danas Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja Srpske i Prijedlog zakona o poreskom postupku Republike.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o izmjenama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju po hitnom postupku, o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji Republike Srpske, kao i Prijedlog zakona o sportu Srpske, najavljeno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Biće razmatrani i nacrti zakona o protivgradnoj zaštiti, o izmjenama i dopunama Zakona o gasu, te o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske, na prijedlog narodnog poslanika Јelene Trivić.

Poslanici će razmatrati izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Republike Srpske za prošlu godinu, izvještaj Fiskalnog savjeta Srpske o sprovođenju Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici za 2019. godinu, te izvještaj Fiskalnog savjeta Srpske o radu za 2019.

Na predloženom dnevnom redu je i izvještaj o stanju u bankarskom sistemu Republike Srpske za prošlu godinu i izvještaj o poslovanju i rezultatima rada sa finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo Republike Srpske za 2019, izvještaji Agencije za osiguranje Srpske za prošlu godinu, te izvještaji Agencije za hartije od vrijednosti za 2019.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova, a poslanička pitanja i odgovori – “Aktuelni čas” predviđeni su kao prva tačka dnevnog reda.

Konačan prijedlog dnevnog reda biće usaglašen uoči same sjednice, nakon što Vlada Republike Srpske dostavi mišljenje o hitnosti predloženih tačaka dnevnog reda, da bi se, zbog epidemiološke situacije, pokušao korigovati obim predloženog dnevnog reda.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!