Proširenje vrtića: 50 novih mjesta u „Ježevoj kućici“

400

Uporedo sa rekonstrukcijom objekta u okviru vrtića „Ježeva kućica“, proveden je tender za opremanje novog prostora, kako bi na jesen bio stavljen u funkciju.

Time bi više od 50 mališana našlo smještaj u novom dijelu vrtića „Ježeva kućica“, a u okviru plana da se do kraja godine otvori ukupno novih 600 mjesta u predškolskim ustanovama.

Rekonstrukciju ovog objekta u dvorištu vrtića koji je nekada koristilo udruženje „Duga“, finansira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a Gradska uprava izdvojila je sredstva za opremanje objekta.

Projektom je, između ostalog, predviđena izrada nove demit fasade, zamjena postojeće stolarije (unutrašnje i vanjske), krovnog pokrivača, te postavljanje odgovarajuće termoizolacije.

Radovi, koji su počeli prije nešto manje od mjesec dana, odvijaju se planiranom dinamikom i do sada su završeni pripremni radovi na objektu, srušeni plafoni, zidovi, podovi, demontirana stara stolarija…

Rok za završetak radova je 80 dana od uvođenja izvođača u radove.

Takođe, uz pomoć UNDP-a, najstariji banjalučki vrtić „Ježeva kućica“ obnovljen je krajem oktobra prošle godine. Tada je zamijenjena kompletna stolarija i obnovljeni fasada i krov na objektu.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!