Pojačane kontrole vozača bicikla, mopeda i električnih trotineta

504

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ove sedmice sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača motocikla, lakog motocikla, mopeda, bicikla i električnih trotineta.

U toku jula i avgusta 2018. i 2019. godine evidentiran je najveći broj saobraćajnih nezgoda – 19% od ukupnog broja nezgoda u navedenim godinama.

Podaci govore da su vozači motornih vozila najugroženiji u saobraćaju, jer je od ukupnog broja smrtno stradalih lica njih bilo 23 (29,5%) od ukupnog broja smrtnostradalih lica; pješaka je stradalo 14 (ili 17,9%), dok su na trećem mjestu po ugroženosti vozači motocikala – 12 (ili 15,4%). U julu i avgustu 2018. i 2019. godine smrtno je stradalo 5 biciklista (ili 6,4%).

Tokom kontrole u saobraćaju biće korišteni službeni motocikli.

U toku je kampanja „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, koju Ministarstvo provodi tokom jula i avgusta na području cijele Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa i vožnju prilagode uslovima na putu i vremenskim prilikama.

MUP RS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!