Banjalučki vozači i pekari kažnjeni zbog nenošenja maski

407

Gradska inspekcija je u vrijeme pandemije virusa korona sankcionisala dva vozača gradskog prevoza, jednog zaposlenika u pekari, te izdala dva prekršajna naloga ustanovi za smještaj starijih lica zbog nepoštovanja propisanih mjera zaštite od kovida-19, rekli su za “Nezavisne” u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Dodali su da je Saobraćajna inspekcija od 11. maja, kad je ponovo s radom počeo gradski javni prevoz, do 5. jula postupala preventivno, upozoravajući prevoznike, vozače i putnike na poštovanje mjera.

“Saobraćajna inspekcija je uputila dopis svim prevoznicima da kod ulaznih vrata u autobus postave upozorenja o obaveznom nošenju zaštitnih maski, te da vozači ne dozvole ulaz u autobus putnicima koji nemaju masku”, kazali su u ovom odjeljenju te dodali da su nakon 5. jula počeli s izricanjem kazni.

Istakli su da su dva vozača kažnjena sa po 100 KM zbog nenošenje zaštitne maske na radnom mjestu.

Naveli su da je Zdravstvena inspekcija od marta do jula izdala 2.720 rješenja za samoizolaciju osoba u vezi s kovidom-19.

“Za nepridržavanje protivepidemijskih mjera izrečena je novčana kazna u ukupnom iznosu od 1.500 KM izdavanjem dva prekršajna naloga socijalnoj ustanovi za smještaj starih lica”, rekli su u ovom odjeljenju.

Istakli su da su radnika u pekari zatečenog bez maske kaznili sa 100 KM.

Inspektori su takođe u okviru kontrole lako kvarljivih namirnica uzeli uzorke od devet privrednih subjekata koji se bave prodajom sladoleda, a Institut za javno zdravstvo RS i Veterinarski institut “Dr Vaso Butozan” potvrdili su da su svi uzorci ispravni za upotrebu.

“Kao i svake godine u ovom periodu uzeti su uzorci zbog provjere zdravstvene ispravnosti, i to kod privrednih subjekata koji pripremaju i prodaju sladoled van svojih poslovnih prostorija”, kazali su u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Dodali su da, uz kontrolu ove omiljene ljetne poslastice, gradski inspektori redovno obavljaju i kontrole subjekata koji se bave pripremom i prodajom hrane.

“S obzirom na to da se nalazimo u ljetnom periodu, prioritet je kontrola lako kvarljivih namirnica: mesa i mesnih prerađevina, mlijeka i mliječnih proizvoda, te poslastica”, istakli su u inspekciji

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!