Utvrđeni novi termini javnih poziva iz oblasti sporta

541

Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport obavještava sportske organizacije da su definisani novi termini za raspisivanje javnih poziva iz oblasti sporta.

Kako su naveli, zbog situacije u vezi sa virusom korona i obustavljanja svih takmičenja, izmijenjen je i dopunjen Pravilnik o kriterijumima, uslovima i načinu sufinansiranja programa sportskih organizacija i manifestacija od interesa za Grad Banju Luku, te donesena Odluka o promjeni dinamike programskog kalendara.

Tom odlukom, definisan je novi period raspisivanja javnih poziva, i to:

  • od 1. septembra do 1. oktobra 2020. godine učesnici u sistemu sporta dostavljaju svoje prijedloge programa u skladu sa javnim pozivima (Osnovni, Posebni i Dopunski-manifestacije).

Veoma bitna informacija sportskim organizacijama odnosi se na period bodovanja ostvarenih sportskih rezultata na takmičenjima, gdje sportske organizacije dostavljaju rezultate, tako što same biraju period za koji će dostaviti rezultate, odnosno onaj period koji je za njih prihvatljiviji. Dakle, sportske organizacije mogu da odaberu samo jedan od ponuđenih perioda, za koji će dostaviti rezultate ostvarene u tom periodu:

  • od 1. jula 2018. godine do 1. jula 2019. godine ili
  • od 1. jula 2019. godine do 1. jula 2020. godine.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!