Jezero na Manjači privuklo brojne posjetioce

416

Turističko-rekreativni centar „Manjača“ koji je nedavno otvorio vrata za posjetioce, za kratko vrijeme postao je omiljeno i popularno mjesto brojnih stanovnika banjalučke regije. Potpuno uređeno jezero, sa plažama i mjestima za odmor i rekreaciju, privuklo je mnoge posjetioce, pogotovo u vremenu epidemije korona virusa, kada su mnogi naši sugrađani odustali od morskih destinacija.

U direkciji Centra za razvoj poljoprivrede i sela, koji upravlja kompleksom na Manjači, svakodnevno sprovode aktivnosti čiji je osnovni cilj da se pojsetioci jezera osjećaju što sigurnije i ugodnije. Nakon prve faze radova u kojoj je jezero privedeno turističkoj namjeni, započelo se sa drugom fazom u kojoj će biti rješavana ostala pitanja bitna za funkcionisanje jednog turističkog kompleksa.

  • Prioritetno je da sa Odjljenjem za inspekcijske poslove imamo stalnu komunikaciju kada je u pitanju kontrola kvaliteta vode u jezeru. Do sada su sve kontrole pokazale da je voda visokog kvaliteta i ispravna za kupanje. Takođe, biće postavljene bove kojima ćemo označiti zone za plivače na jezeru – kaže Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Ilić dodaje da će uskoro biti iscratana horizontalna signalizacija na pristupnom putu prema jezeru, te parking u neposrednoj blizini. On naglašava da kompleks mora biti mjesto gdje će biti poštovan kućni red, kako nijedan posjetilac ne bi imao bilo kakvih problema.

  • Na ulazu u izletište, imamo prodajni štandove „Krajiške kuće“ gdje lokalni proizvođači mogu da izlažu svoje proizvode i naša ideja je da tako i ostane, odnosno da se unutar kompleksa ne dozvoli bilo kakva prodaja koja nije regulisana ugovorom sa Centrom za razvoj poljoprivrede i sela – zaključio je Ilić i napomenuo da posebno vode računa o propisanim epidemiološkim mjerama koje se striktno primjenjuju.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!