U Srpskoj 114 novih slučajeva virusa korona

507

U posljednja 24 časa registrovano je 114 novih slučajeva virusa korona u Republici Srpskoj, rekao je vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislav Zeljković.

Epidemilog u Institutu Јelena Đaković Dević navela je da su testirana 582 uzorka, te da je prijavljen i jedan smrtni slučaj od posljedica virusa korona.

Ona je rekla da je prisustvo virusa korona registrovano u 28 opština u Srpskoj.

Najviše zaraženih u protekla 24 časa je u Banjaluci i to 27. Slijede Zvornik i Bijeljina sa po 12 slučajeva, Trebinje 10, Pale i Prijedor po šest…

Zeljković je istakao da je evidentno pogoršanje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

– Veliki dio opština ima povećan broj pozitivnih lica na virus korona. Došlo je do narušavanje pridržavanja mjera koje su određene, a najveći rizik nose okupljanja građana – rekao je on.

Zeljković je istakao da zdravstveni sistem u ovom trenutku trpi veliki pritisak, apelujući na građane da se strogo pridržavaju svih mjera.

– Instit od samog početka zagovara nošenje maski. Najvažnija mjera je fizička distanca od dva metra. Građani moraju biti svjesni prekoruka Instituta, jer je najveća odgovornost na svakom pojedincu – rekao je on.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!