Pogledajte kako će izgledati buduća škola u Adi

475

U okviru priprema za izgradnju prve škole u Adi, izabrano je idejno rješenje buduće škole, čija bi gradnja trebalo da počne na jesen. Na konkursu, za najbolje idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje pobijedila je firma Ruting.

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić istakao je da će Ada, kao brzorastuće naselje, dobiti svoju osnovnu školu, u okviru velikog plana izgradnje i obnove školske infrastrukture širom grada.

– Izgradnja škole sa dvoranom predviđena je i usvojenim regulacionim planom za to područje. Sada smo dobili i idejno rješenje budućeg objekta, tako da su stvoreni preduslovi za početak realizacije još jednog velikog projekta za Adu – kazao je Amidžić.

Planirano je da škola bude izgrađena na lokaciji puta restorana „Stara Ada“, u čijoj blizini se ili gradi ili će početi izgradnja većeg broja stambenih blokova.

Budući školski objekat gradiće se fazno, a dio radova biće finansiran kroz donacije privatnih društveno-odgovornih kompanija.

Petorazredna škola projektovana je za 300 učenika, sa deset učionica, od kojih će pet biti u prizemlju, a pet na spratu.

Od sadržaja, imaće fiskulturnu salu sa pratećim prostorijama i igralište u dvorištu škole oko kojeg su planirane tribine.

Idejno rješenje

U obrazloženju konkursne komisije, navedeno je da pobjedničko idejno rješenje nudi savremeni inspirativni koncept za razvoj budućeg urbanog okruženja u naselju Ada.

Školski trg, autori su akcentovali zakošenim zidom i nadstrešnicom, koji vodi do glavnog ulaza i prostranog hola sa centralno pozicioniranim stepeništem u čijem sklopu su i tribine za sjedenje.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!