Počeli od Priječana: 2,5 miliona KM za bolju elektro mrežu

473

Više hiljada stanovnika šireg područja Banje Luke imaće znatno kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom, nakon što je „Elektrokrajina“ započela veliki projekat rekonstrukcije i modernizacije elektrodistributivne mreže, vrijedan više od 2,5 miliona KM.

  • Trogodišnji projekat u prvoj fazi podrazumijeva podizanje novih betonskih stubova i postavljanje novih provodnika na četiri dalekovodna pravca i 39 niskonaponskih trafo-područja , čime će više hiljada kupaca u Banjoj Luci dobiti daleko kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom – kažu u „Elektrokrajini“.

Kako ističu, projekat je sproveden u Debeljacima, trenutno se radi na području Priječana, a biće nastavljen i naseljima Česma i Mađir. U Priječanima je nedavno, uporedo sa radovima na elektro mreži, završena i druga dinoica nove saobraćajnice, a u posljednje tri godine, u izgradnju ovog puta i sanaciju velikog klizišta uz Vrbas, uloženo više od dva miliona KM.

  • U drugoj fazi projekta radiće se na izmještanju mjernih mjesta (brojila) iz objekata potrošnje i ugradnji brojila sa daljinskim očitavanjem električne energije što će dovesti do pouzdanijeg i ekonomičnijeg obračuna potrošnje električne energije i značajnog smanjenja distributivnih gubitaka – navode iz „Elektrokrajine“.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!