Počinje ljetnja sezona u Banskom dvoru

411

Nakon tromjesečne pauze prouzrokovane pandemijom virusa korona, Banski dvor – Kulturni centar od 10. jula otvara ljetnju sezonu, pod simboličnim nazivom „50 po 50“.

  • Banski dvor pokreće ljetnju sezonu kulturnih dešavanja simboličnog naziva „50 po 50“, aludirajući na broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj, kako bi bile zadovoljene sve propisane epidemiološke mjere. Obavezno je i poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu, i to će postati neizostavan dio novog „kućnog reda“ u Banskom dvoru. Na ovaj način želimo poslati poruku da, uprkos svemu, život ne smije stati i da uz odgovorno ponašanje i samodisciplinu možemo i moramo početi da se navikavamo živjeti sa virusom i da probamo pronaći način kako da zadovoljimo svoje kulturne potrebe – kazao je direktor Mladen Matović.

U petak 10. jula, u malom izložbenom salonu Banskog dvora biće otvorena izložba „Na svilenim talasima“, umjetnice Helene Mijatović. Tri dana kasnije, u ponedjeljak 13. jula, istaknuti beogradski pijanista Nebojša Maksimović, održaće cjelovečernji koncert sa početkom u 21.00 čas. Od 15. do 20. jula u Banskom dvoru biće održan se Festival književnosti „Imperativ“. Posjetioci će za pet festivalskih dana moći da prisustvuju na više od 20 programskih sadržaja i upoznaju se sa najznačajnijim autoroma iz regiona čija su djela u proteklom periodu privukla pažnju čitalaca, ali i književne kritike.

Nakon toga, u programu Banskog dvora čekaju nas još dvije izuzetne izložbe  – „Umjetnik kao mitolog“ akademskog slikara Miloša Vujića koja će od 20. jula biti otvorena u Kamenoj kući tvrđave Kastel, te „Mir u univerzumu – mir na planeti svijeta“ autora Branka Babića koja će od 23. jula biti otvorena u malom izložbenom salonu Banskog dvora.

Banski dvor, kao i do sada, zadržaće praksu predstavljanja banjalučkih muzičkih umjetnika. Koncert Sonje Čule (flauta) i Jovane Branković (klavir) održaće se u Koncertnoj dvorani 22. jula, dok će završnica programa  za mjesec juli pripasti  koncertu kamernog dua „Džentlemen“, kojeg čine Boris Dukić (klarinet, saksofon) i Zlatan Mirić (klavir).

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!