Kod 83 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona, 13 lica je iz Banjaluke

683

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 328 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 83 osobe u Republici Srpskoj.
Radi se o 44 muške i 39 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 57 srednje i 12 osoba starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, 39 osoba je iz Bijeljine, po 13 iz Banjaluke i Zvornika, šest iz Višegrada, po tri iz Kotor Varoša i Kozarske Dubice, dvije iz Vlasenice i po jedna iz Čelinca, Laktaša, Prnjavora i Srebrenice.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Prijedora i ženi i muškarcu starije životne dobi iz Vlasenice i Banjaluke.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.692 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 134 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.402 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 39.296 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 119, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 41, a u opštim bolnicama 78.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.474 osoba, a nadzor je završen kod 38.403 osoba.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!