Novo igralište u Lazarevu

464

Mještani Lazareva uskoro će dobiti novo dječije igralište, locirano uz Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“, u okviru velike akcije u kojoj je, unazad četiri godine, već izgrađeno 26 igrališta širom Banje Luke. U Lazarevu, ovo će biti već drugo igralište izgrađeno u okviru ove akcije (ranije izgrađeno kod OŠ „Borisav Stanković“). Ovaj put, izgradnju zajednički finasiraju Grad Banja Luka i Sekretarijat za raseljena lica i migracije.

Gradonačelnik Igor Radojičić, rekao je da je ovo već 27. igralište, koje se gradi u okviru ove akcije.

  • Novo igralište će upotpuniti lijepu cjelinu koju imamo na ovoj lokaciji, jer su tu škola, crkva i teretana na otvorenom. Vrijednost investicije je 61.600 KM, od čega je 40.000 KM obezbijedio Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije – naveo je Radojičić.

V.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Marko Aćić, kazao je da se izgradnjom igrališta u Lazarevu nastavlja uspješna saradnja Sekretarijata i Gradske uprave.

  • Nedavno smo u naselju Kuljani završili projekat socijalnog stanovanja i uselili pedesetak porodica, u Vrbanji smo počeli izgradnju kanalizacije, a danas u Lazarevu počinjemo gradnju dječijeg igrališta i vjerujem da će od avgusta naši mališani ovdje naći lijep kutak za igru – istakao je Aćić.

Površina igrališta iznosi oko 500 kvadratnih metara i namijenjeno je za djecu od jedne do šest godina. Na igralištu će biti postavljene sljedeće igračake: ljuljaška, klackalica, ljihalica sa oprugom, ljuljaška za djecu sa otežanim kretanjem, brojalica, vozić od trupaca, tunel kao i mini toranj sa toboganom koji će biti postavljen u centralnom dijelu igrališta. Uz krug igrališta planirano je i postavljanje klupa i korpi za otpatke. Igralište bi trebalo da bude izgrađeno u roku od mjesec i po.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!