Kuljani u oktobru dobijaju prvi vrtić

658

Izgradnja prvog vrtića u naselju Kuljani, u kojem treba da bude smješteno 90 mališana, trebalo bi da počne u avgustu, a završena u oktobru, rekao je za “Nezavisne” Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka.

Dodao je da se ovaj vrtić gradi u okviru planova za širenje sistema predškolskog obrazovanja i na prigradska područja.

Istakao je da su Kuljani jedno od najvećih i najbrže rastućih naselja u gradu, sa velikim brojem djece, zbog čega se javila potreba za gradnjom vrtića, koji će biti u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

“Dobili smo na uvid projekat za izgradnju vrtića, ali imamo određene zahtjeve i korekcije jer je dosta skuplje od planiranog budžeta za ovaj projekat, tako da smo projektantima dali zadatak da ga dorade i uklope u budžet kojim raspolažemo”, pojasnio je Bilčar.

Istakao je da su za izgradnju vrtića u Kuljanima obezbijeđena sredstva od 300.000 KM.

“Za ove namjene iz gradskog budžeta biće izdvojeno 200.000 KM, uz obezbijeđenu podršku Razvojnog programa UN-a (UNDP) od 100.000 KM”, kazao je Bilčar.

Dodao je da će nakon dorade projekta UNDP pokrenuti postupak javne nabavke i izbor za izvođača radova, te da očekuje da će vrtić biti izgrađen u oktobru.

Novi vrtić biće smješten u prostorijama nekadašnje škole, koja raspolaže prostorom od 465 kvadratnih metara. Za potrebe otvaranja vrtića ovaj prostor biće u potpunosti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni.

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ranije su rekli da je gradnja novog vrtića od suštinske važnosti za mještane ovog naselja. Prema njihovom planu, u novom vrtiću biće obezbijeđen smještaj za oko 90 mališana, podijeljenih u po dvije jaslićke i vrtićke grupe.

Mještani Kuljana godinama traže da se u ovom naselju otvori gradski vrtić, i ranije su predlagali da se za potrebe predškolske ustanove u toj mjesnoj zajednici preuredi prostor Osnovne škole “Jovan Dučić” koji se ne koristi od 2011. godine, a u vlasništvu je grada.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!