Na korona virus pozitivne još 44 osobe, 4 iz Banjaluke

614

U Republici Srpskoj je kod još 44 osobe potvrđen novi virus korona – podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči testiran je 421 laboratorijski uzorak, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 44 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 24 muških i 20 ženskih osoba, od kojih je 16 mlađe, 24 srednje i četiri osobe starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, šest osoba je iz Teslića, pet iz Srpca, po četiri iz Banjaluke i Prijedora, po tri iz Bratunca, Кozarske Dubice i Ljubinja, po dvije iz Zvornika, Pala, Doboja, Milića i po jedna iz Кostajnice, Vukosavlja, Modriče, Bijeljine, Кneževa, Mrkonjić Grada, Rogatice i Laktaša.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.975 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 121 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.281 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 34.969 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 111, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 44, a u opštim bolnicama 67.

Ukupan broj ljudi kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 170.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.768 osoba, a nadzor je završen kod 36.274 osoba.

Izvor: Srpskainfo

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!