Vrtić „Ježeva kućica“: Novi prostor za još 50 mališana

443

Više od 50 mališana biće smješteno u novom dijelu vrtića „Ježeva kućica“, u najstarijem predškolskom objektu u gradu. Sanacija dodatanog krila ovog vrtića počela je danas, a radovi bi trebalo da budu završeni već najesen.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, izjavio je da se u Banjoj Luci nastavlja akcija obnove i izgradnje objekata predškolskih ustanova.

  • Pored postojećeg vrtića „Ježeva kućica“, radi se sanacija objekta koji je već godinama devastiran i van upotrebe. Dobićemo nov i savremen prostor za smještaj naše djece, a projekat realizujemo sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP). Rok za završetak radova je 80 dana i nadamo se da ćemo najesen, na raspoloaganju imati novi objekat – rekao je Radojičić.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović, naglasila je da ova ustanova ima sve više zahtjeva roditelja za smještaj djece u vrtiće.

  • Roditelji su shvatili značaj predškolskog vaspitanja i mi se trudimo da obezbijedimo adekvatan smještaj za što više naše djece . Na radost svih nas, danas počinjemo radove na još jednom objektu i, sa početkom školske godine, imaćemo praktično nov vrtić uz postojeću „Ježevu kućicu“ – kazala je Kurtinović.

Raduška Cupać iz UNDP-a, navela je da je ova organizacija, uz podršku Vlade Švedske, zajedno sa Gradskom upravom, do sada izvela rekonstrukciju osam objekata u oblasti obrazovanja u Banjoj Luci, a uz podršku Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS – još četiri. Uz to, najavila je Cupać, uskoro će, u saradnji Grada i UNDP-a, biti instalirana nova javna rasvjeta u još 80 ulica na području Banje Luke.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!