Kod 26 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona

390

Kod 26 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 311 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 26 osoba u Republici Srpskoj.
Radi se o 13 muških i 13 ženskih osoba, od kojih je sedam mlađe, 16 srednje i tri osobe starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Zvornika, šest iz Prijedora, četiri iz Čelinca, tri iz Doboja, dvije iz Kotor Varoša i po jedna iz Teslića, Rogatice, Mrkonjić Grada i Bratunca.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi sa udruženim oboljenjima iz Doboja.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.931 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 121 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.269 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 34.556 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 108, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 46, a u opštim bolnicama 62.
Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 162.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.714 osoba, a nadzor je završen kod 36.168 osoba.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!