Uskoro nova sportska dvorana uz OŠ “Sveti Sava”

583

Prva faza izgradnje nove sportske dvorane na Laušu, koja bi trebalo da bude uz jednu od najvećih osnovnih škola u gradu – “Sveti Sava”, počeće na jesen, potvrdio je za “Nezavisne” Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Ovaj projekat je planiran u okviru javnog poziva za upis i uplatu obveznica iz treće emisije, kojim se namjeravaju finansirati brojni javni projekti u gradu, a koji je vrijedan 12 miliona KM.

Bilčar je rekao da će nova sportska dvorana u naselju Lauš djelovati u okviru Javne ustanove Sportski centar “Borik”, a služiće istovremeno i za potrebe škole i đaka.

“Ova nova dvorana imaće isti princip kao i dvorana koja se trenutno gradi na Starčevici, u sklopu Osnovne škole ‘Branko Radičević’, odnosno da djeca u školama imaju mjesto gdje će održavati fizičku kulturu”, naglasio je Bilčar.

Prema njegovim riječima, ona je projektovana tako da će se u njoj moći održavati sportska takmičenja i moći će se igrati gotovo svi sportovi.

“Ovo je jedna od najvećih škola u gradu i već godinama je velika potreba za sportskom dvoranom u kojoj će đaci iz ove škole uskoro imati priliku da održavaju časove fizičke kulture”, istakao je Bilčar.

Dodao je da je vrijednost ovog projekta 1.350.000 KM.

“Jedan dio sredstava za ovaj projekat biće obezbijeđen na jesen kada počne izgradnja sportske dvorane, dok je veći dio sredstava planiran za budžet u 2021. godini”, pojasnio je Bilčar.

Miroslav Popržen, direktor Osnovne škole “Sveti Sava”, kazao je da je izgradnja sportske dvorane uz ovu školu veoma značajna, te da se o ovom projektu priča još od 2007. godine.

“Naša škola je jedna od najvećih u gradu i izgradnja sportske dvorane je prijeka potreba za učenike, kao i ostale mještane Lauša”, rekao je Popržen.

Dodao je da đaci ove škole sada drže časove fizičke kulture u maloj sali koja je početkom ove godine renovirana, a razredne nastave nemaju gdje jer je ova sala non-stop zauzeta zbog velikog broja đaka.

“Novu sportsku dvoranu koristiće učenici od šestog do devetog razreda, dok će razredna nastava koristiti renoviranu salu”, pojasnio je Popržen.

Izvor: Srpskainfo

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!