Kod 25 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona

642

Kod 25 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona, 18.6.2020. u 9 časova
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 299 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 25 osoba u Republici Srpskoj.
Radi se o 12 muških i 13 ženskih osoba, od kojih su sedam mlađe, 14 srednje i četiri osobe starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Banjaluke, četiri iz Doboja, po tri iz Kostajnice i Modriče, po dvoje iz Oštre Luke i Teslića i po jedno iz Prijedora, Gradiške, Zvornika i Dervente.
Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.749 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 119 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.212 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 32.997 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 87, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 32, a u opštim bolnicama 55.
Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 123.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.487 osoba, a nadzor je završen kod 35.592 osoba.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!