Petrićevac „dobija“ ulicu Milančića Miljevića

493

Po Milančiću Miljeviću, komandantu Šeste krajiške brigade koja je 22. aprila 1945. godine trijumfalno umarširala u Banju Luku, oslobodivši je tako od fašista, biće nazvana ulica u naselju Petrićevac.

Ukoliko ovaj prijedlog dobije „zeleno svjetlo“ na predstojećoj junskoj sjednici Skupštine grada, nova ulica na Petrićevcu, nosila bi ime po narodnom heroju, čija se bista nalazi na Trgu palih boraca u našem gradu.

Uz ovu, još 12 ulica iz mjesnih zajednica Motike i Saračica, dobiće svoje nazive.

Tako bi po Momčilu Gavriću, najmlađem kaplaru u Prvom svjetskom ratu trebalo da bude nazvana nova ulica u Motikama koja se pruža od Ilindanske i ide sve do Miljevačke.

Uz ovu, ulice u ovom naselju dobiće svetitelji Patrijarh Pajsija i Matrona Moskovska,  dok će tri nove ulice koje se takođe pružaju od Ilindanske dobiti nazive: Petrovdanska, Rudine i Vasića put.

Šest ulica na Saračici dobiće nazive po stradalim pripadnicima Vojske Republike Srpske. Tako su predloženi sljedeći nazivi: Radenka Lolića, Milorada Ninkovića, Ranka Kosića, Daria Kuzmanovića, Milorada Kecmana i Jove Kremenovića.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!