Sanirano klizište i obnovljen dio saobraćajnice u Priječanima

463

U naselju Priječani obilježen je završetak sanacije klizišta i izgradnje dijela saobraćajnice u ovom naselju. Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da je vrijednost investicije oko 1,13 miliona maraka i da je riječ o zajedničkom projektu Grada i preduzeća „Vode RS“.I pored epidemiološke krize, nijedan posao nismo prekidali. U Priječanima, unazad nekoliko godina, svake godine završavamo poneki veliki posao. Sanacija klizišta je bila od velikog značaja za staonvništvo ovog kraja, jer je riječ o vjerovatno najvećem klizištu u Banjoj Luci koje je bilo stalna opasnost. Mnogi infrastrukturni projekti u ovom naselju urađeni su u zadnje tri godine, a slijedi nam posao nastavka izgradnje saobraćajnice do centra Priječana – naglasio je gradonačelnik Banje Luke.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, kazao je da je klizište nastalo u velikim poplavama 2014. godine i da je sada taj veliki problem riješen.Prije par mjeseci, zajedničkim snagama, završili smo i sanaciju obaloutvrde u blizini Zelenog mosta, a pred nama je rad na nasipu u Česmi i početak projekta gdje ćemo se baviti rijekom Vrbas u urbanom dijelu grada – naveo je Pašalić.

Predsjednik Savjeta MZ Priječani, Darko Škobić, izrazio je zadovoljstvo zbog završetka još jednog značajnog projekta za ovo naselje, ali i za cijeli grad. On je naglasio da su mještani zadovoljni do sada urađenim i dodao da uskoro očekuju potpuni završetak glavne saobraćajnice kroz Priječane.

U okviru sanacije klizišta i izgradnje saobraćajnice, čiji je kraj danas ozvaničen, sanirano je klizište u dužini od 200 metara, te izgrađena saobraćajnica dužine 400 metara sa svom paratećom infrastrukturom što uključuje zamjenu postojećeg vovodova, izgradnju oborinske kanalizacije i postavljanje nove rasvjete. Širina kolovoza je 6,5 metara, a trotoara dva metra. Izvođač radova bilo je banjalučko preduzeće „Kozaraputevi“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!