Upis u srednje škole u Srpskoj od naredne sedmice, ali uz POŠTOVANJE MJERA

419

Upis nove generacije srednjoškolaca u Srpskoj počinje naredne sedmice, podsjetila je danas ministarka prosvjete i kulture RS Natalija Trivić, dodajući da će se on obavljati uz poštovanje mjera Instituta za javno zdravstvo RS.

Konkursom su predviđena dva upisna roka, od 15. do 26. juna, te od 6. do 17. jula.

Prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje škole počinje u ponedjeljak, 15. juna, a završava dan kasnije 16. juna, za učenike koji imaju 60 i više bodova. Rezultati upisa objavljuju se u četvrtak, 18. juna do 10 časova na oglasnoj tabli škole.

Prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje i trogodišnje škole počinje u ponedjeljak, 22. juna, a završava se u srijedu, 24. juna, za učenike koji imaju manje od 60 bodova. Rezultati upisa objavljuju se u petak, 26. juna do 10 časova na oglasnoj tabli škole. Škole su obavezne dostaviti podatke o upisu učenika u prvi razred, u prvom upisnom roku, Ministarstvu prosvjete i kulture RS do 3. jula, navedeno je u konkursu.

U julskom upisnom roku prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje škole i srednje trogodišnje škole počinje u ponedjeljak, 6. jula, a završava se u srijedu, 8. jula. Rezultati upisa objavljuju se u petak, 10. jula do 10 časova na oglasnoj tabli škole.

Od ponedjeljka, 13. jula, do petka 17. jula, kandidati koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željeno zanimanje upisuju se u škole, odnosno smjerove u gimnazijama, struke i zanimanja u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama gdje ima slobodnog mjesta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!