Projekat od 1,2 miliona KM: Pri kraju izgradnja puta za Priječane

429

Nova dionica puta za Priječane, u čiju je izgradnju uloženo 1,2 miliona KM, trebala bi biti završena za nekoliko dana, nakon što je juče počelo postavljanje završnog sloja asfalta. Prošle godine, već je urađen jedan kilometar ove saobraćajnice, a već se radi i na pripremama za nastavak ovog projekta, dalje prema centru Priječana.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić ističe da je ovaj, nekada oštećeni i uski put, pretvoren u modernu gradsku saobraćajnicu, sa svom pripadajućom infrastrukturom.

On ističe da je na ovoj dionici urađen do sada veliki posao, prije svega, sanacijom velikog klizišta uz obalu Vrbasa u dužini od 200 metara koje je često otežavalo saobraćaj ovom dionicom.

– Uz novu saobraćajnicu u dužini od 500 metara, na potezu od “Lovačkog bara” prema Priječanima, urađen je vodovod i kanalizacija, pješačka staza, javna rasvjeta i autobusko stajalište. U narednim danima radiće se na postavljanju odbojne zaštitne ograde i saobraćajne signalizacije – kazao je Sandić.

On je naglasio da se, završetkom ove dionice, stvaraju uslovi za dalji nastavak ovog projekta, za šta je već urađena tehnička dokumentacija.

Ovi radovi, koji su dio investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, počeli su nakon što je prošle godine već izgrađen jedan kilometar saobraćajnice prema ovom naselju.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!