Raspisan javni poziv za ugostitelje i turističke agencije

543

Ministarstvo trgovine i turizma objavilo je danas javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za dostavu prijave radi učešća u realizaciji šeme dodjele turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima na teritoriji Republike Srpske.

Јavni poziv je objavljen u dnevnom listu Glas Srpske i na internet stranici Ministarstva.

Pravo učešća na Јavnom pozivu ima ugostitelj koji pruža usluge u ugostiteljskim objektima za smještaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva, koji je uredno izmirio poreske obaveze zaključno sa danom 29.02.2020. godine i ima najmanje četiri zaposlena radnika, te turistička agencija koja je nosilac licence Ministarstva i koja je uredno izmirila poreske obaveze, saopšteno je iz Ministarstva.

Ugostitelji i turističke agencije koje ispune uslove za učešće u projektu dodjele turističkih vaučera biće upisani u evidenciju koja će biti dostupna na internet stranici Ministarstva.

Sve dodatne informacije u vezi sa Јavnim pozivom, kao i obrasci prijave, dostupni su na internet stranici Ministarstva (www.vladars.net).

Rok za podnošenje prijave počinje danas i traje do 1. novembra ove godine.

Јavni poziv je raspisan na osnovu Uredbe o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kojom je predviđeno subvencionisanje korišćenja usluge smještaja u ugostiteljskim objektima na teritoriji Republike Srpske, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da je Vlada Republike Srpske donijela Uredbu s ciljem podsticanja razvoja domaćeg turizma i podrške privrednim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva koji su pretrpjeli znatne štete usljed pandemije virusa korona u Republici Srpskoj.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!