“Caritas” otvara prvi vrtić sljedeće godine

429

“Caritas” banjalučke biskupije 1. aprila počeo je s izgradnjom svog vrtića, koji bi, ukoliko sve bude teklo prema planu, trebalo da bude gotov na ljeto sljedeće godine.

Lokacija novog obdaništa i prvog “Caritasovog” vrtića u gradu je pokraj “Caritasovog” Doma za starije osobe “Ivan Pavao II” na Petrićevcu.

Miljenko Aničić, direktor “Caritasa” biskupije Banjaluka, u razgovoru za “Nezavisne” rekao je da se trenutno izvode radovi na temeljima vrtića.

“Planiran je kapacitet vrtića za 85 djece, i to u tri mješovite grupe i jednoj jasličkoj grupi”, rekao je Aničić.

Dodao je da je rok za završetak radova na ovoj novoj predškolskoj ustanovi u gradu 15 mjeseci.

Istakao je da očekuju da će vrtić biti izgrađen na ljeto sljedeće godine ili najkasnije početkom školske 2021/2022. godine.

“U ovaj vrtić će se moći upisati sva djeca iz naselja, vrtić nije rezervisan samo za djecu koja su članovi naše biskupije”, kazao je Aničić.

Zoran Savanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac, rekao je da je bilo koja gradnja u ovom naselju dobra, posebno ako je u pitanju mjesto za djecu kao što je ovo novo obdanište.

“Petrićevac će svakako dobijanjem još jednog vrtića upotpuniti ponudu. Do sada nismo imali nijedan državni vrtić, to ćemo ove godine dobiti, koji će zajedno s ovih nekoliko privatnih vrtića upotpuniti ponudu ovog naselja”, rekao je Savanović.

Istakao je da će nova obdaništa omogućiti da više ljudi doseli i ostane u ovom naselju, posebno porodica sa malom djecom.

“Mještani i ja ispred Savjeta mjesne zajednice pozdravljamo izgradnju ovog vrtića”, zaključio je Savanović.

Siniša K., otac trogodišnjeg djeteta, kaže da je izgradnja vrtića u ovom naselju prioritet, jer tu trenutno nedostaje obdaništa.

“Roditelji imaju veliki problem i moraju djecu voziti u druga naselja i to im oduzima dosta vremena. Izgradnjom ovog ‘Caritasovog’ vrtića dobijamo novo obdanište bliže kući”, rekao je ovaj otac.

nezavisne.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!