Sljedeće sedmice montaža kompletne pokretne bolnice

556

Pokretna bolnica u Republici Srpskoj uskoro bi trebalo da bude opremljena.

Očekuje se da budu dostavljeni sertifikati od proizvođača, kako bi do kraja sedmice dokumentacija bila dostavljena Agenciji za lijekove BiH, koja treba da da saglasnost na medicinsku opremu. Nakon toga slijedi carinjenje kompletne robe i montiranje.

Prema procjenama većinskog vlasnika Remontnog zavoda Bratunac Slavena Ristića, preko kojeg je išla nabavka pokretne bolnice, sljedeće sedmice kompletna oprema trebalo bi da bude montirana.

Kada od proizvođača iz Njemačke i Italije dođe potrebna dokumentacija biće proslijeđena Agenciji za lijekove BiH. Agencija bi trebalo do kraja ove sedmice da da saglasnost na medicinsku opremu, a potom slijedi carinjenje kompletne robe.

Nakon što bude prikupljena potrebna dokumentacija pokretna bolnica će biti montirana u najkraćem mogućem roku. Procedure su trajale nešto duže od uobičajenih zbog vanredne situacije izazvane pandemijom virusa korona, kažu u Tehničkom remontu Bratunac.

“Sve sertifikate i dokumentaciju koja je iz Italije i Njemačke nismo bili u mogućnosti da dobijemo brzo jer tamo nisu radili. Čim dobijemo sve dokumente nama su potrebna tri dana da sve montiramo”, izjavio je Ristić.

Zvaničnici Republike Srpske kažu da je pokretna bolnica vrlo praktična. Imaćemo je kao alternativu, posebno u vanrednim situacijama.

“Vi nju možete izmjestiti i na neku drugu lokaciju“ izjavila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

“Kada ju je Vlada nabavila nakon samo sedam dana ona je poskupila za dva miliona maraka jer je bila tolika potražnja”, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vlada Srpske pokretnu bolnicu kupila je za 3,6 miliona maraka. Kapacitet pokretne bolnice je 500 bolničkih kreveta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!