U UKC Srpske postavljen mobilni tunel za dezinfekciju

469
U Univerzitetskom kliničkom centru Srpske u Banjaluci, postavljen je mobilni tunel za dezinfekciju, donacija privrednog društva Kosmos, koje je i proizvelo ovaj tunel.

Riječ je o donaciji vrijednoj 20.000 maraka.

Tunel za dezinfekciju olakšava borbu protiv virusa korona, funkcioniše na principu senzora i potpuno je siguran za zdravlje ljudi.

Njegova osnovna namjena je potpuna dezinfekcija lica i predmeta koji prođu kroz tunel.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je da su zdravstveni radnici heroji koji su dali nemjerljiv doprinos u borbi protiv virusa korona za zdravlje i živote ljudi.

– Opredijelili smo se da tunel doniramo UKC-u da bismo pokazali solidarnost sa zdravstvenim radnicima. Tunel je rezultat rada domaćih stručnjaka u saradnji sa Vladom Srpske koja pokazuje društvenu odgovornost – rekao je Đokić.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić naglasio je da je ovo značajna donacija za UKC čija je osnovna namjena potpuna dezinfekcija lica i predmeta.

– Zahvalan sam Kosmosu i resornom ministarstvu. Ovo je značajna donacija za UKC kojom će biti spriječen ulazak infekcije u centralni medicinski blok – rekao je Đajić.

Direktor Kosmosa Dušan Vještica rekao je da tunel za dezinfekciju olakšava borbu protiv virusa korona, funkcioniše na principu senzora i potpuno je siguran za zdravlje ljudi.

Šef tima za praćenje mjera i preporuka Republičkog štaba za vanredne situacije Nenad Stevandić rekao je da je tunel nedostajao UKC-u i da je važno što ga je proizvela domaća kompanija.

– Značajno je što Kosmos može da proizvede tunel za dezinfekciju za zdravstvene ustanove u Srpskoj, ali i u inostranstvu ako bi ponovo bili ugroženi virusom korona koji može mutirati na jesen – rekao je Stevandić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!