U RS još 33 nova slučaja zaraze virusom korona

374

U RS u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 697 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod još 33 osobe, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Kako je navedeno, riječ je o 17 muškaraca i 16 žena. Četiri osobe muškog pola su mlađe životne dobi, šest srednje i sedam osoba je starije životne dobi. Jedna osoba ženskog pola je mlađe životne dobi, deset je srednje i pet je starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta sedam osoba je iz Prijedora, šest osoba je iz Banjaluke, četiri osobe su iz Gacka, tri osobe su iz Gradiške, po dvije osobe su iz Kotor Varoši, Trebinja, Teslića i Kneževa, i po jedna osoba iz Kozarske Dubice, Šamca, Broda, Laktaša i Nevesinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 1.201 slučaj virusa korona, a oporavilo se 511 osoba. Od posljedica COVID 19 preminula je 81 osoba.

Do sada su na novi virus korona (SARS-CoV-2) testiranw ukupno 19.872 osobe u RS.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječi 96 osoba s potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona. Na Odjeljenju COVID-19 hospitalizovano je 28 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji sedam pacijenata.

Pet pacijenata je na respiratoru, a četiri osobe su na mehaničkoj ventilaciji. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 17 pacijenata s lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 35 pacijenata s lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!