Domu “Rada Vranješević” 250.000 KM

351

Vlada RS donijela je danas odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava u okviru Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, za period od 1. januara do 31. marta ove godine i za period od 1. aprila do 30. juna, u ukupnom iznosu od 250.000 KM.

Odobrena sredstva će biti doznačena Javnoj ustanovi Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, na ime finansiranja projekta pod nazivom “Podizanje kvaliteta pružanja stručnih usluga u institucijama za djecu bez roditeljskog staranja”, saopšteno je iz Vlade RS.

Kako navode, Vlada RS prihvatila je Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, koju će uputiti predsjednici RS na dalje postupanje.

Razlog za prihvatanje ove uredbe sadržan je u potrebi sprečavanja širenja novog virusa korona i oboljenja uzrokovanog ovim virusom kroz obezbjeđivanje finansiranja zdravstvene zaštite i za građane RS koji nemaju regulisan status osiguranog lica.

Podsjećaju da Fond zdravstvenog osiguranja RS obezbjeđuje finansiranje zdravstvene zaštite za građane RS koji nemaju utvrđeno svojstvo osiguranog lica u obaveznom zdravstvenom osiguranju za vrijeme trajanja vanredne situacije i vanrednog stanja.

Sredstva za pokriće nastalih obaveza po osnovu prava na zdravstvenu zaštitu obezbjeđuju se iz budžeta RS, preko nadležnih ministarstava, stoji u saopštenju.

Vlada RS prihvatila je i Konsolidovani godišnji izvještaj o uspostavljanju i razvoju interne finansijske kontrole u javnom sektoru RS sa stanjem na dan 31. decembar 2019. godine, koji je urađen na osnovu forme i sadržaja godišnjih izvještaja o finansijskom upravljanju i kontroli i internoj reviziji.

Kako je navedno u usvojenom izvještaju, u 2019. godini je povećan broj subjekata koji su uspostavili funkciju finansijskog upravljanja i kontrole i interne revizije u RS, kao i povećanje broja certifikovabnih i licenciranih ovlaštenih internih revizora javnog sektora u RS.

Iz Vlade RS navode i da je prihvaćena Informacija o učešću jedinica lokalne samouprave u finansiranju vantjelesne oplodnje u 2019. godini.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!