Ada: Pri kraju semaforizacija raskrsnice za bolju bezbjednost pješaka

437

U nastojanju da se podigne bezbjednost na frekventnom ukrštanju kod tzv. boračkih zgrada u Adi, ovih dana privode se kraju radovi na semaforizaciji ove raskrsnice.

-Postavljen je semaforski uređaj na raskrsnici Ulice Palih boraca i Bulevara vojvode Stepe Stepanovića, a trenutno se radi na izgradnji ugibališta van kolovoza gdje će biti autobusko stajalište – kažu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U Odjeljenju ujedno apeluju na vozače da budu strpljivi i oprezni prilikom prolaska kroz ovu raskrsnicu, jer je ovih dana tu više radnih mašina i radnika, zbog čega se u određenim dijelovima dana dešavaju zastoji na putu.

Na semaforizaciju ove raskrnice odlučilo se nakon što se, izgradnjom stambene zone u blizini saobraćajnice, povećao saobraćaj u zoni ukrštanja magistralnog puta i Ulice palih boraca, kao i broj građana koji svakodnevno prelaze magistralni put da bi došli do autobuskog stajališta.

Prema pojašnjenju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, nakon analize uslova i načina odvijanja saobraćaja i pribavljene saglasnosti JP „Putevi RS“, odlučeno da se postavi semafor, te da se koriguje širina Ulice palih boraca na samom ukrštanju sa magistralnim putem, kao i da se izmjeste autobuska stajališta na magistralnom putu za 30-tak metara uz izgradnju ugibališta i dijela nedostajućeg trotoara.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!