U Srpskoj još 53 slučaja zaraze virusom korona

518

– U posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 627 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod još 53 osobe u Republici Srpskoj.

Prema mjestu prebivališta, 26 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Doboja, po tri osobe su iz Laktaša i Dervente, po dvije osobe su iz Čelinca, Oštre Luke i Gradiške i po jedna osoba je iz Novog Grada, Srpca, Kneževa, Prnjavora i Teslića.

Riječ je o 20 osoba muškog i 33 ženskog pola. Devetanest žena je srednje životne dobi, četiri mlađe, a deset žena je starije životne dobi. Pet osoba muškog pola su mlađe životne dobi, šest srednje i devet muškaraca je starije životne dobi.

Ukupno 13 osoba je hospitalizovano, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno 23 osobe nisu navele epidemiološku vezu sa pozitivnim slučajem, dok je kod ostalih lica liječ o kontaktu sa pozitivnim licem.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno je 820 slučajeva virusa korona, od posljedica COVID 19 preminule su 34 osobe, a oporavilo se 381 osoba.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječi 116 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovana su 42 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji četiri pacijenata.

Kod pet pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a tri osobe su na neinvanzivom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 15 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 48 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!