Mjere produžene do 11. maja, uz određene korekcije

431

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak kojim se sve mjere donesene s ciljem sprečavanja širenja virusa korona u Srpskoj produžavaju do 11. maja, uz određene korekcije, rekao je komandant Štaba i premijer Srpske Radovan Višković.

Postoje određene korekcije. Naši zaključci će brzo biti objavljeni sa dodatkom za privredne subjekte kojima od danas odobravamo rad. U njemu su propisani uslovi koje moraju da ispune da bi obavljali svoju djelatnost, a da ne ugrožavaju zdravlje ljudi i ne utiču na širenje virusa korona – rekao je Višković na konferenciji za novinare poslije sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Višković je na konferenciji za novinare rekao i da će Vlada poslije 10. maja predložiti ukidanje vanrednog stanja, ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

– Ukoliko epidemiološka situacija bude u skladu sa našim očekivanjima i ovim što trenutno imamo predložićemo ukidanje vanrednog stanja – naglasio je Višković, dodavši da je sigurno da će zadnji početi sa radom hoteli, restorani i kafići.Višković je rekao da je starijima od 65 godina od sutra dozvoljeno kretanje od 07.00 do 10.00 časova, uz pridržavanje svih mjera.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!