Isključna traka za manje gužve kroz Zalužane

463

U cilju rasterećenja saobraćaja na tzv. staroj gradiškoj cesti počela je izgradnja spoja magistralnog puta Banja Luka – Gradiška i Ulice Nenada Kostića u Zalužanima.

-U pitanju je još jedan zajednički projekat Grada i preduzeća „Putevi RS“ koji ima za cilj da rastereti saobraćaj na staroj gradiškoj cesti, i to od Lazareva, Zalužana pa sve do Trna – istakao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Grad je izradio tehničku dokumentaciju, a preduzeće „Putevi RS“  je zaduženo za realizaciju ovog projekta kojim je predviđena izgradnja isključne saobraćajne trake sa magistralnog puta u Zalužanima prema Osnovnoj školi „Jovan Dučić“, gledano iz pravca grada i dalje Ulicom Nenada Kostića prema staroj gradiškoj cesti.

Izgradnju ovog saobraćajnog spoja pozdravljaju i u Savjetu MZ Zalužani, gdje ističu da je ovo još jedan od projekata koji su posljednjih godina urađeni na poboljšanju uslova života mještana ovog naselja.

-Ovaj novi spoj će značiti puno ne samo za nas mještane Zalužana, Kuljana kao i Trna nego i za sve one koji trebaju nekim poslom doći u naša naselja, a samim tim će biti smanjen broj vozila i gužve na glavnoj cesti – ističe član Savjeta MZ Radivoje Šušnjar.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!