Radojičić povodom Dana grada: Pobijedili smo prije 75 godina, pobijedićemo i sada

455

Gradonačelnik Igor Radojičić čestitao je danas svim sugrađanima Dan grada, uz poruku da će Banja Luka pobijediti u bici protiv epidemije korona varisa, kao što je prije tačno 75 godina dočekala oslobođenje od fašizma.

U čestitki, Radojičić je ukazao da Banja Luka slavi 22. april u znak sjećanja kada je u naš grad, prije 75 godina, došla sloboda.

  • Bili smo dio svjetskog antifašističkog pokreta, na to smo ponosni i zbog toga slavimo ovaj dan. U 75 godina, koliko je prošlo od tog datuma, Banja Luka se suočila sa mnogobrojnim i različitim izazovima. Iz svakog od tih izazova, naš grad je izašao kao pobjednik. Svaki put, Banja Luka se vraćala ljepša, razvijenija i bolja. Danas imamo protivnika koji je nevidljiiv, odnosno suočavamo se sa širenjem novog virusa. Siguran sam da ćemo pobijediti i ovaj izazov. Pozivam vas da najviše pomognemo onima koji su najugroženiji. Nekoliko desetina hiljada Banjalučana danas je zatvoreno u svojim kućama, prvenstveno zbog svog zdravlja. Pomozimo našim starijim sugrađanima, pomozimo onima kojima je zdravlje ugroženo, kojima je oslabljen imunitet, licima sa invalididtetom i svima onima kojima je pomoć potrebna u ovom vremenu. Budimo solidarni, budimo komšije, budimo sugrađani – kazao je gradonačelnik.

Radojičić je dodao da smo u proteklih šest sedmica, koliko traje ova borba, pokazali da možemo i znamo, da je spriječeno nekontrolisano širenje epidemije, te da su zaštićeni životi ljudi.

  • Pokazali smo da znamo preduzeti blagovremene i disciplinovane mjere. Hvala svima koji ste zajedničkim snagama uspjeli u ovoj borbi. Ovo je borba u kojoj se oslanjamo jedni na druge, borba u kojoj moramo pomagati jedni drugima, i zato je važno da svi zajedno i solidarno prođemo kroz ovaj izazov – naglasio je Radojičić.

Za Dan grada uobičajeno je da se dodjeljuju nagrade. Nepodijeljeno je mišljenje da bi nagrade, u ovom trenutku, trebalo da uputimo junacima našeg vremena.

  • Siguran sam da, na ovaoj dan, mogu podijeliti zajednička osjećanja da nagrade uputimo junacima ovog vremena, brojnim ljudima kojima ne znamo ni imena. Prvo zdravstvenim radnicima, koji sada vode borbu za ljudske živote. Zatim onima koji omogućavaju da se život koliko-toliko normalno odvija – policajcu, vatrogascu, prodavaču u marketu. Svi oni su junaci ovog vremena, koji i pod izazovom epidemije, omogućavaju da Banja Luka živi i radi – naveo je gradonačelnik.

Na kraju čestitke, Radojičić je istakao da je Banja Luka glavni grad i centar Republike Srpske i da  mora biti primjer drugima.

  • Mi smo i regionalni centar u koji ljudi treba da dolaze sa radošću i da u njemu žive. Kada završi i ovaj izazov, siguran sam da će se naš grad ubrzo vratiti na stazu razvoja i da ćemo iz aktuelne situacije izaći kao pobjednici. Srećan vam dan grada i vjerujem u našu zajedničku pobjedu – poručio je Radojičić.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!