Јoš 16 novih slučajeva, ukupno 580; Oporavilo se 306 lica

1226
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 281 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod još 16 osoba u Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.
Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštiteFoto: RTRS

Pet osoba je Gacka, tri iz Oštre Luke, po dvije osobe su iz Banjaluke, Gradiške i Trebinja i po jedna iz Nevesinja i Pala. Riječ je o šest muškaraca i deset žena.

Među potvrđenima je šest žena je srednje životne dobi, dvije su mlađe i dvije starije životne dobi.

Јedan muškarac je mlađe životne dobi, četvorica su srednje i jedan starije životne dobi.

Kod većine osoba je utvrđeno da se radi o bliskom ili porodičnom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona ili se radi o sekundarnom kontaktu.

Među osobama kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa korona je korisnica doma za starija lica u Banjaluci u privatnom vlasništvu.

Među zaraženima je i medicinska sestra iz Bolnice u Gradišci. Biće preduzete sve epidemiološke mjere i dalja testiranja kontakata.

Testirano je i još 29 osoba koje rade i borave u domovima za starija lica, dva zdravstvena radnika i 18 radnika koji rade u marketima. Testirano je i 37 osoba iz lokalnih karatina ili objekata za izolaciju. Svi ovi uzorci su negativni.

Trenutno, virus korona u Republici Srpskoj je potvrđen kod ukupno 580 osoba, 19 osoba je preminulo od posljedica bolesti izazvane novim virusom korona, dok je 306 osoba oporavljeno od KOVID-19.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!