Banja Luka obilježava Dan grada

488

Dan grada Banje Luke, 22. april, ove godine će, zbog epidemije korona virusa i zabrane javnih okupljanja, biti obilježen znatno skromnije, za razliku od ranijih godina.

Prema utvrđenom protokolu, u srijedu, 22. aprila, na 75-tu godišnjicu od oslobođenja Banje Luke u Drugom svjetskom ratu, gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić položiće vijenac na Trgu palih boraca, odajući počast oslobodiocima Banje Luke. Vijenci će biti položeni i na spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu i na spomenik žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija.

Ove godine neće biti organizovana tradicionalna svečana akademija niti dodjela nagrada povodom Dana grada.

Ipak, prilagođeno novim okolnostima, u srijedu uveče, sa početkom u 20.00 časova, na progamu Alternativne televizije biće emitovan specijalni program povodom Dana grada.

U okviru ovog programa, biće emitovana čestitka gradnačelnika Radojičića, kao i  gradonačelnika gradova – prijatelja Banje Luke, te izjave niza istaknutih Banjalučana iz raznih oblasti društvenog djelovanja koji će, u kratkom obraćanju, ukazati na značaj ovog datuma. Po njihovom obraćanju, a posebno za ovu priliku, uslijediće „lajv strim“ koncert Sergeja Ćetkovića.

Gradonačelnik Radojičić ističe da ove godine Banja Luka obilježava 75-tu godišnjicu od oslobođenja u specifičnim okolnostima, te da su, u skladu sa tim, izostavljeni i tradicionalni sadržaji koji su pratili Dan grada proteklih godina i decenija.

  • Nažalost, ovo je, od oslobođenja našeg grada, praktično prvi put da Dan grada obilježavamo u okolnostima vanrednog stanja, te je, u skladu s tim, sačinjen i znatno redukovaniji program obilježavanja ovog značajnog datuma. Ove godine, izostaće i tradicionalna dodjela nagrada, koja će biti prolongirana za bolja vremena. Živimo u specifičnim okolnostima u kojima su priroritet borba za ljudske živote i očuvanje zdravlja našeg stanovništva. Uz čestitke Banjalučanima, pozivam da se u srijedu uveče družimo putem TV programa povodom Dana grada, te da na ovaj način učestvujemo u obilježavanju ovog, velikog dana, dana oslobođenja – rekao je Radojičić.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!