Dobar tempo na izgradnji vrtića na Petrićevcu

392

Petrićevac će ove godine dobiti prvi gradski vrtić, sa predviđenim smještajem za oko stotinjak mališana, a radovi na izgradnji ovog objekta, bez obzira na aktuelnu, epidemiološku situaciju, napreduju odličnim tempom.

Prema informacijama sa terena, ovih dana je betonirana armirano-betonska ploča iznad prizemlja budućeg vrtića, u okviru izgradnje višenamjenskog objekta, vrijednog oko dva miliona KM. Pored vrtića, u ovom objektu nalaziće se i ambulanta porodične medicine i mjesna zajednica, uključujući i salu za okupljanja mještana.

Trenutno, na objektu gdje će biti smještena mjesna zajednica, izvode se instalaterski radovi dok je izgradnja objekta buduće ambulante porodične medicine u završnoj fazi.

Izgradnju višenamjenskog objekta finansiraju Grad Banja Luka i Vlada Srbije. Kroz program pomoći Republici Srpskoj, Srbija je za izgradnju ovog objekta obezbijedila 1,4 miliona KM, dok se preostali iznos finansira iz gradskog budžeta.

Radovi su počeli u novembru prošle godine, a izvođač radova – preduzeće „Tekton“ , prema ugovoru, ima rok od 300 dana za završetak objekta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!