Gradonačelnik Radojičić čestitao Vaskrs

474

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić uputio je najsrdačnije čestitke patrijarhu srpskom Irineju, episkopu banjalučkom Jefremu, mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju, episkopima: bihaćko-petrovačkom Sergiju, zvorničko-tuzlanskom Fotiju, zahumsko-hercegovačkom i primorskom Dimitriju, sremskom Vasiliju, mileševskom Atanasiju i pakračko-slavonskom Jovanu, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

U čestitki se, između ostalog, kaže:

„Ove godine svoj veliki praznik, vaskrsnuće Hristovo, proslavljamo u vrijeme velikih izazova. Ipak, njih treba tako i posmatrati, kao još jedan od načina iskušenja u jačanju volje i svijesti o značaju pažnje jednih prema drugima, solidarnosti i ljubavi čovjeka prema čovjeku. Ne treba da zaboravimo da u ovom trenutku ta pažnja i solidarnost spašavaju živote.

U nadi da će nam praznik Hristovog vaskrsenja dati novu snagu da istrajemo u vjeri, ljubavi, toleranciji i međusobnom razumijevanju, te da se izborimo sa svim novim i postojećim izazovima, pozdravljam Vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom:

HRISTOS VOSKRESE – VAISTINU VOSKRESE!“

 Foto ilustracija

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!