Još 14 osoba u Srpskoj pozitivno na korona virus

472

U Srpskoj je u proteklih 24 časa potvrđeno 14  novih slučajeva novog virusa korona, a u laboratorijama je testirano 429  uzoraka, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

On je dodao da je u Srpskoj ukupno 500 potvrđenih slučajeva korona virusa.

-Od novopotvrđenih, na liječenju u bolnici su četiri osobe, a ostale će kroz domove zdravlja i bolnice u svojim lokalnim zajednicama biti zbrinute, ističe Šeranić.

Od ukupnog broja novopotvrđenih slučajeva, osam je žena, a šest muškaraca. Pet žena je starije životne dobi, dvije srednje, a jedna mlađe životne dobi. Po tri muškarca su srednje i starije životne dobi.

Radi se uglavnom o porodičnom ili bliskom kontaktu sa pozitivnim osobama.  Od početka epidemije ukupan broj testiranja je 6.994, dodao je Šeranić.

Dobra vijest je je da je kroz ovaj turnus, u protekla 24 časa, testirano 66 zdravstvenih radnika, 32 zaposlena u staračkim domovima, 24 pripadnika MUP RS i 101 osobe iz lokalnog karantina, i svi oni su negativni na korona virus, potvrdio je ministar.

-U protekla 24 časa preminuo je još jedan muškarac srednje životne dobi koji je desetak dana liječen u UKC RS – rekao je ministar Šeranić, izražavajući saučešće porodici.

Po njegovim riječima, U UKC RS trenutno se na odjeljenju Covid-19 liječi 37 osoba sa teškom kliničkim slikom, na lokaciji stare pulomologije je 45 osoba, sa lakšom slikom, a u izolaciji se nalaze čeka sedam osoba. Na respiratoru su ukupno četiri, a na kiseoničkoj maski pet osoba.

U bolnicama u Doboju, Trebinju i Istočnom Sarajevu liječe po četiri, a u bolnici u Prijedoru jedan pacijent.

Ukupno su se do sada od novog virusa korona u RS opravile 234 osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom u Srpskoj ukupno je 4.851 osoba, dok je ova mjera završena za 18.847 osoba.

Od posljedica korona virusa u RS je do sada preminulo 16 osoba.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!